maandag 8 juni 2015

Verslag van markt in Diever

Afgelopen zondag stonden we op de kunstmarkt en braderie in Diever.
De weersverwachtingen waren goed, en daar waren we blij mee, want dat zou dan onze eerste markt worden met goed weer! Tot nu toe hadden we het steeds slecht getroffen, meestal veel regen, en dan komen er weinig bezoekers.

Helaas, het zonnetje scheen dan wel regelmatig, maar er stond een harde, koude wind. We stonden onder de bomen, dus ook als het zonnetje zich liet zien, merkten wij daar niets van.
We hadden aanvankelijk geen zeilen om onze kraam gespannen, het zou immers droog blijven. En dat bleef het ook, maar de ene kraamhouder na de andere ging toch maar een zeil spannen achter de kraam, om zo een beetje beschut uit de wind te staan. En wij deden dat ook. Ondanks dat stond ik met paarse lippen van de kou achter de kraam!

Het was wel een erg gezellige markt, met helaas minder publiek dan de organisatie had verwacht.
Toch mogen we niet klagen over belangstelling voor onze kraam, en gelukkig niet alleen kijkers maar ook de nodige kopers.
Leuke gesprekken gevoerd met diverse mensen, dames op weg geholpen die wel weer eens wilden gaan haken maar niet meer wisten hoe de steken ook al weer worden gemaakt (nee, lang niet iedereen beschikt over internet, zo ontdekten we, en een filmpje bekijken op y.outube, ze hadden geen idee hoe dat werkte).
's Avonds na het opruimen nog achter de laptop gekropen omdat ik een paar mensen beloofd had ze een patroon te mailen. Heel leuk vind ik dat, die persoonlijke contacten die je krijgt als je ergens met een kraam staat. Heel anders dan de klanten van de webshop, alhoewel je met een enkele dan ook wel het nodige mail- en/of telefoonverkeer hebt over een bestelling.
Op de foto hierboven kun je nog net mijn dochter zien zitten, die de zomertop droeg. Wat een leuke reactie hebben we daarop gekregen! Het complete pakket (garen en patroon) zijn ook te bestellen via de website www.debreinaald.nl

Zien jullie links van onze kraam die rode stof? Dat was het kraampje van een waarzegster!
En die had vrijwel de hele dag klanten! We hadden verwacht vooral veel gegniffel te horen, en sceptische opmerkingen, maar mensen zaten heel serieus te luisteren naar wat zij te vertellen had over de lijnen in hun handen of de tarotkaarten die ze hadden gepakt.
Op zaterdag 27 juni is er weer een markt in Diever en daar hopen we ook weer van de partij te zijn.
Aanstaande zondag staan we op de jaarmarkt in Tweede Exloermond,
We hopen jullie daar te zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten