dinsdag 10 november 2015

voorbereidingen voor kerstmarkten

De kerstmarkten komen er weer aan, dus we zijn druk bezig om onze kraam lekker vol te hebben.
De afgelopen week ben ik aan het haken en breien geweest, en maakte kinderwantjes, -mutsen en
-sjaals.Van deze blauwe bolletjes haakte ik een dames-sjaal, 140 cm lang:


Het is een mooi glanzend garen, met witte en roze stukjes erin. Het is op de foto's niet zo goed te zien, hier een foto van dichterbij:

Verder breide ik 2 kussens, om als voorbeeld te dienen op de kraam, zodat mensen kunnen zien hoe een garen eruit ziet als er iets van gebreid is.

Ik gebruikte 2 bolletjes Scheepjeswol Ambiance kleurnummer 157 (bij ons te koop voor maar E 4,70 per bol), en maakte een kussen met kabels en een sluiting met 3 grote knopen:
 Oeps, daar moet ik een betere foto van maken, grijs op een grijze tegel is niet zo duidelijk!
En dit blauwe kussen breide ik van slechts 1 bolletje Pittsburgh, kleurnummer 9196. (bij ons te koop voor maar E 4,03 per bol)

Ik vind het zelf altijd prettig als ik iets kan zien en voelen wat met een bepaald garen is gebreid, en merk op de kraam dat veel klanten daar hetzelfde over denken. Dus proberen we van elk garen dat we bij ons hebben een gebreid of gehaakt artikel bij ons te hebben.


Van deze bolletjes Pingouin Cottage ben ik een sjaal aan het haken, maar misschien houd ik die wel zelf. Ze hebben namelijk precies dezelfde kleur roze als een wintersjaal van me!

Ik heb nog een paar sjaals gebreid, maar die staan nog niet op de foto. En omdat ik de komende dagen geen gelegenheid heb overdag foto's te nemen, zal het wel pas in het weekend zijn voordat ik jullie die kan laten zien.

Zijn jullie al bezig met winterbreisels/haaksels?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten