zaterdag 19 december 2015

Ruinen was gezellig maar erg nat!

 Vorige week zaterdag stonden we op kerstmarkt Heerlijkheid in Ruinen.
 De middag begon goed. Het was fris, maar we waren erop gekleed, dus hadden daar geen last van.
De kramen waren aan de achterkant voorzien van zeilen die wind moesten breken, voor alle kramen hingen jute doeken en bovenin de kramen liepen lichtsnoeren. Heel goed, en die verlichting was heel praktisch, want de markt zou tot 8 uur 's avonds duren, en als iedere standhouder dan zijn eigen verlengsnoeren meeneemt wordt het een wirwar aan snoeren.
 We hadden de kraam lekker vol liggen/hangen.
Ook de Alafoss garens en boeken waren mee, zeer geschikt voor een wind- en waterdicht vest of jas of trui.
Helaas, om 5 uur ging het regenen, steeds harder, en de markt stroomde leeg. Het koor stond prachtig te zingen, maar er was geen publiek om te luisteren. We kregen lekker warme koffie/thee uitgedeeld, maar de wind werd steeds harder en zo rond 7 uur hielden de meeste standhouders het voor gezien.
Wij ook, want de wind draaide en kwam toen aan de voorkant op de kraam te staan. Tja, dan moet je zorgen dat je je spullen heel snel droog in pakt.
Heel jammer, het was ;s middags echt heel gezellig, met de kerstman met arreslee waarmee je een ritje mocht maken, en de kunst-ijsbaan in het midden van alle kramen, en de herder met schaapjes in een weitje achter de kerk.
Maar het weer werd de spelbreker.
Hopelijk is er volgend jaar weer zo;n kerstmarkt in Ruinen, dan zullen we er zeker weer staan, want aan de sfeer lag het beslist niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten