zondag 21 augustus 2016

zomermarkten zijn weer voorbij

Wat gaat het toch snel, het zomerseizoen loopt tegen het einde, en vandaag stonden we op de laatste zomermarkt van 2016.
Afgelopen vrijdag stonden we op een zon-overgoten markt in Borger, vandaag hielden we ons hart vast, want vanaf 11 uur werd er regen verwacht volgens buienradar. Maar wat hebben we het getroffen! Niet heel vaak het zonnetje gezien, en soms een behoorlijk harde wind, maar tot het einde van de markt is het droog gebleven, en de temperatuur was ook bepaald niet slecht.
Het was een gezellige dag, vandaag in Gasselte op de jaarmarkt. Veel lokale bezoekers, in tegenstelling tot de meeste zomermarkten, waar vooral veel toeristen op af komen.

In oktober staan we nog wel op najaarsmarkten, die zijn weer heel anders. Deels door het weer (maar we hebben in het najaar soms veel beter weer gehad op markten, dan deze zomer!), maar vooral omdat we dan de wintergarens bij ons hebben, en mensen weer helemaal in de stemming zijn voor een gezellig haak-of breiwerk op de bank, knus bij de kachel, met het duister buiten.

We hebben regelmatig de vraag gekregen of we geen workshop willen geven op de markten.
Het lijkt ons wel leuk om te doen, maar hoe we dat dan precies zouden kunnen/moeten aanpakken?
Heeft iemand van jullie suggesties?
We geven nu heel vaak advies, mensen die ooit, vroeger, hebben gehaakt/gebreid, en dan weer even op weg willen worden geholpen met hoe dat ook alweer moest. Tja, dat is toch gewoon leuk om te doen?! En nee, natuurlijk vragen we daar geen geld voor. Het blijft teleurstellend als je dan vervolgens te horen krijgt: ga ik morgen toch maar even langs de Z.eeman voor "wol".
Maar ook dat hoort erbij.

We zouden natuurlijk start-pakketjes kunnen maken, met bijvoorbeeld een haaknaald, een bol wol, en een eenvoudig patroontje, inclusief bijvoorbeeld een kwartiertje of half uurtje prive-uitleg, maar wat reken je er dan voor?! Wat zouden jullie daarvoor willen betalen?
(Als we naar de inkoopprijs kijken van onze naalden en garens, dan kom je op minimaal 2,50 euro inkoopprijs uit.)

Het valt ons altijd weer op hoeveel (basisschool)kinderen bij de kraam aan hun moeder vragen of zij dat ook kan, en het hun kan leren. En er zijn heel veel moeders die dus niet kunnen haken/breien.
Het lijkt ons heel leuk om jonge kinderen te leren haken/breien.
Toen dochterlief op de basisschool zat, was ik crea-moeder daar. En wat heel favoriet was bij de kinderen was haak- en breiles.
Maar zeker als je een workshop doet voor een kind, zal de prijs die je er voor vraagt wel heel bepalend zijn of er ook kinderen dit mogen doen van hun papa/mama.

Ikben linkshandig, maar heb vroeger rechtshandig moeten leren handwerken, en haken en breien doe ik nog altijd rechtshandig (borduren bijvoorbeeld doe ik linkshandig).
Ik heb mijn (eveneens linkshandige) dochter het haken linkshandig geleerd, en mensen staan altijd verwonderd naar haar te kijken, ze zien er "iets vreemds" aan, maar nooit wat, totdat wij uitleggen dat zij linkshandig bezig is. We kunnen dus haakles aanbieden voor zowel links- als rechtshandigen.

Nou, kom maar op met jullie ideeen, we zijn een en al oor!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten