maandag 1 september 2014

Regenachtige markt

Wat een pech hadden we gisteren met het weer. De vooruitzichten waren best redelijk, maar we hebben veel, erg veel regen gehad. Het verbaasde ons dat er desondanks toch nog wel mensen de markt kwamen bezoeken. Als het zo slecht weer is, verwacht je eigenlijk geen bezoekers, maar mensen trokken kaplaarzen aan en zetten paraplu's op, en stapten dapper over de markt!

Tja, de verkopen waren dus matig, maar we hebben er wel weer ontzettend veel plezier gehad. Veel oude dametjes die herinneringen ophaalden over wat ze vroeger allemaal aan handwerkjes maakten. En echtgenoten die meer dan eens verbaasd constateerden dat Scheepjeswol nog altijd bestaat. Of een lief stel dat naast een oude mevrouw woont, die graag nog haakt en breit, en een zolder vol garens heeft, omdat ze in vroeger tijden een paar keer alle voorraad opkocht van failliete wolwinkels! Die mevrouw doen ze dus geen plezier met garen, maar een boek met moderne patronen, daar zouden ze haar vast een plezier mee doen! Zij zorgen regelmatig voor een goede maaltijd voor haar, en die mevrouw maakt dan weer kleding voor hen. Kijk, dat soort verhalen, dat is gewoon zo leuk om te horen, dat mensen elkaar op zo'n manier helpen, dat geeft gewoon een goed gevoel.

We hopen in het najaar ook nog wel op wat markten te staan, zodra we weten welke dat worden, laten we het jullie hier natuurlijk weten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten