zaterdag 31 januari 2015

Invicta Colour, sokkenwol en meer...


Houden jullie van sokken breien? Ik in ieder geval wel! Ik draag ook nooit anders, zomer en winter, altijd handgebreide sokken. Waarom? Nou, om een aantal redenen.
Zo vind ik de pasvorm veel beter, de wol voelt prettiger, mijn handgebreide sokken zakken nooit af, en het allerbelangrijkste: mijn voeten blijven er lekker warm in. En aangezien ik altijd koude voeten lijk te hebben, ook in de zomer, is dat natuurlijk wel een belangrijk detail.

Nu zijn er natuurlijk heel veel soorten sokkenwol. Wat ik echt een prachtig garen vind, is de Invicta Colour van Scheepjeswol. 
Samenstelling 75% wol en 25% polyamide, 100 grams bollen met prachtig verloopgaren.

 Haast te mooi om te gebruiken voor sokken!

Op Ravelry staan mooie voorbeelden van sokken, gebreid van Invicta Colour:
deze sokken bijvoorbeeld, van dutchcolorqueen:

of deze, van Babs11:

of kniekousen, door Anijs:

Maar hoe mooi ze ook zijn, met dit garen is zoveel meer te maken, dan "slechts" sokken.

Wat dacht je van een paar wanten? Zoals deze, gemaakt door kulabra:

Maar wat ik zelf het allermooiste vind zijn de shawls en omslagdoeken die van dit prachtige garen worden gemaakt. Kijk maar eens hoe mooi:
Dit is de Dreambird, gemaakt door Evonlaar.
En tenslotte, ook haken met dit garen geeft prachtige resultaten. Kijk maar eens wat nitala haakte, de Autumn Flowers Shawl:
 En al deze mooie handwerken zijn terug te vinden op Ravelry. Eengratis website, waar je je eenmalig aanmeldt, en dan gaat er letterlijk een wereld voor je open! Allemaal leden die hun passie voor haken en/of breien hier delen, foto's tonen van hun werkstukken, elkaar helpen bij vragen over patronen, en elkaar stimuleren om nog meer plezier te beleven aan het handwerken. Maar, je bent gewaarschuwd: het is wel verslavend om daar lekker rond te scrollen, voor je het weet is de avond voorbij en ligt je handwerk op je schoot, zonder dat je een steek verder bent gekomen! Maar dan ben je wel weer veel indrukken en ideeen rijker!

Ik denk, dat ik binnenkort maar eens een bolletje Scheepjeswol Invicta Colour uit de voorraad pak, en er "iets" van ga maken, om als voorbeeld te dienen op de kraam. Dan kunnen de klanten zien dat er van deze sokkenwol nog veel meer moois is te maken. Want het is toch zonde om dit prachtige garen alleen maar te beschouwen als sokkenwol.
En natuurlijk is dit prachtige garen ook te bestellen in onze webshop: www.debreinaald.nl
Kosten: E 8,95 per bol, exclusief verzenden.
En in januari hebben we 10% korting op ons hele assortiment, dus profiteer daar vandaag nog van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten