woensdag 29 april 2015

verslagje markt in Exloo

 Afgelopen zondag stonden we op de markt in Exloo. Dochterlief is hier nog bezig met de laatste hand te leggen aan de kraam, voordat de markt begon.
 De weersverwachtingen waren niet best, en helaas kwamen ze uit. Bij het opbouwen viel er regen, dus maar direct zeilen opgehangen om de kraam droog te houden.
 We hadden veel garens meegenomen, en brei-en haakboeken. Verder natuurlijk de handgemaakte werkjes, die ik hier al eerder liet zien. Zoals fotolijstjes, tas/sleutelhangers, theelichthouders, onderzetters, een krans en de kraam was vrolijk versierd met vlaggenlijntjes.
 Verder natuurlijk brei- en haaknaalden, stekenmarkeerders en andere hulpstukken.

Ook de omslagdoek die ik haakte van 1 bol Scheepjeswol Invicta Colour hing te pronken.
Bij aankoop van 1 bol kreeg de klant het patroon er gratis bij.
Daar kunnen jullie ook gebruik van maken hoor.
Als je via www.debreinaald.nl een bol Scheepjeswol Invicta Colour besteld, krijg je er het patroon voor de omslagdoek gratis bij. En dit garen is nu in de aanbieding voor € 8,50 per bol!
 Boeken, veel boeken, o.a. de breiboeken van Istex, speciaal voor de Alafoss garens (€  5,95 per bol van 100 gram - ca. 100 meter!). Je breit dit garen met dikke naalden (nld 6 - 7),  Deze 100% IJslandse wol is ademend en waterafstotend. Perfect dus voor vesten, jassen of wintertruien.

Maar deze prachtige IJslandse patronen zijn natuurlijk ook met andere (dikke) garens te breien, zoals bijvoorbeeld de Scheepjeswol Ambiance. Dit garen brei je met dezelfde naalddikte als de Alafoss, weegt ook 100 gram per bol, met looplengte van ca. 100 meter, maar dit is samengesteld uit 50% wol en 50% acryl. Nu in de aanbieding op onze website voor € 4,70 per bol.
Of met de Scheepjeswol Pittsburgh (nu in de aanbieding voor slechts € 4,03 per bol van 100 gram - ca. 188 meter). Je breit de Pittsburgh op nld. 4 - 5, dus even een proeflapje maken om de juiste maat/stekenverhouding te weten.
Ondanks dat het zonnetje het volledig liet afweten, en er gedurende de dag regelmatig een regenbui viel, hadden we niet te klagen over belangstelling voor onze kraam. En gelukkig waren er ook voldoende kopers!

En dan nog even dit:
We hadden aan de rechterkant van onze kraam een hoekje ingericht voor "het goede doel": flyers en een collectebus voor AINF. Dat is de Animal In Need Foundation, een stichting die in Spanje honden en katten opvangt, en een goed tehuis voor ze zoekt in Nederland en Duitsland.
In Spanje houdt men van puppies, maar zodra een hond volwassen wordt, is de lol er af (vraag me niet waarom!). Als je dan van je hond af wilt, kun je hem naar een dodingsstation brengen. Ja echt, die bestaan in Spanje! Daar wordt je hond 10 dagen opgevangen, en als er in die 10 dagen niemand komt om de hond mee te nemen, wordt de hond gedood. Dit moet gebeuren via een spuitje, maar in de praktijk krijgen de honden in die 10 dagen al geen eten en drinken meer. Dat spaart de kosten uit voor eten, drinken en het spuitje! Schandalig dat dit kan, binnen Europa! Wij hebben 2 honden die via zo'n stichting naar Nederland zijn gekomen, en wij zijn ook opvanggezin voor AINF. Momenteel vangen wij Heike op, een lieve 9-jarige Podenco, echt een schat van een hond, die nog een paar fijne jaren in een warm mandje verdient!
Wil je meer weten over Heike of over deze stichting? Kijk dan op www.ainf.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten