zondag 6 september 2015

na de zomer(vakantie) komt de herfst

Hallo allemaal,

We hopen dat jullie een fijne zomer(vakantie) hebben gehad, net zoals wij hadden!
We waren in Luxemburg en Duitsland, en hebben heerlijke wandelingen gemaakt door de prachtige natuurgebieden daar, resp. M├╝llerthal en Eifel (bij de Teufelschlucht).


De steen boven deze trap door de Teufelschlucht is blijven steken tussen 2 wanden, benieuwd hoelang die steen daar blijft hangen. Het zachte gesteente slijt namelijk van het harde gesteente af, door regenval, en er komt een dag dat deze steen op de trap zal vallen!


Bruggetje over de Irreler Wasserfalle:


We bezochten ook Trier, in de tijd van de Romeinen was dat 1 van de 5 hoofdsteden van het Romeinse rijk, en er is nog er veel bewaard gebleven van de gebouwen die zij bouwden:


 Hier een deel van een prachtige moza├»ekvloer:


We hebben natuur en cultuur gecombineerd, en hebben een heerlijke vakantie gehad.

Inmiddels zijn we weer aan werk en school begonnen. En toen de afgelopen dagen het weer al behoorlijk de herfst aankondigde, heb ik me op een nieuw project gestort: ik ben een omslagdoek aan het haken, het patroon van de steken die ik haak heet St. Jacobsschelp.
Het garen dat ik gebruik is Scheepjeswol Marko.

Dit garen kom ik nooit tegen in blogland, en dat vinden we erg jammer, en ook wat onterecht.
Het is 100% micro, een glanzend acrylgaren wat ONGELOOFLIJK ZACHT aanvoelt.
Als we op een markt staan en voorbijgangers voelen aan dit garen, dan staan ze allemaal verrukt te kijken hoe wonderlijk zacht dit garen aanvoelt. En omdat we vonden dat dit garen dus best eens een beetje in het zonnetje mag worden gezet, besloten we dat daar "iets" van gemaakt moest worden voor op de kraam.
We kozen deze kleurencombinatie uit voor de omslagdoek:


 Kleurnummers 8170, 8182, 8135, 8110 en 8134. Mooie herfstkleuren, vinden wij.
 En dan heb je na een (zaterdag)avondje haken dit:


Vanmiddag ben ik er weer aan verder gegaan en nu ziet het er zo uit:


Wat een mooi patroon is dit! Ik heb het nooit eerder gehaakt, kwam het ooit ergens tegen op het wereldwijdeweb en heb toen alleen de naam genoteerd, als een steek die ik ooit nog eens wilde uitproberen.

Inmiddels zie ik her en der op blogs omslagdoeken verschijnen die in deze steek zijn gemaakt, ben blijkbaar niet de enige die het een mooi patroon vindt.


En dan moet je wel bedenken dat dit nog niet geblockt is!

We hebben een heleboel kleurencombinaties samengesteld, die zal ik in een volgend berichtje laten zien. Want we willen dit graag als pakket gaan aanbieden, de benodigde bollen garen met een gratis beschrijving van het patroon erbij. Nu eerst lekker verder haken, want we moeten natuurlijk wel eerst weten hoeveel bollen er nodig zijn voor de omslagdoek. Zoals het er nu naar uit ziet worden het 2 bollen van elke kleur dus totaal 10 bollen.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten